Stäng

SENAST UPPDATERAD 2020-01-01*

*Nya frakt- och fakturaavgifter samt villkor för order lagda från 2020-01-01

1. allmänNa villkor

Dessa köpvillkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter med Igor Sport. Genom att beställa varor hos Igor Sport accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras i kassan. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning på Igor Sport. När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post, där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om du undrar över något.

2. REA/ERBJUDANDEN

REA gäller så långt lagret räcker. Erbjudanden utan ett tydligt slutdatum gäller så långt lagret räcker. Igor Sport reserverar sig mot slutförsäljning samt eventuella prisfel som kan uppstå. Vi förbehåller oss även rätten att i efterhand korrigera felet, om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din order. Vi reserverar oss även mot eventuella tekniska fel eller om maxantal per kund har överskridits.

3. PRISER

Alla priser på igorsport.se är angivna i SEK inklusive moms och exklusive frakt samt eventuell fakturaavgift. Igor Sport reserverar sig för eventuella pris- och tryckfel. 

  • Frakt 59 SEK

  • Returavgift 59 SEK 

  • Fakturaavgift 29 SEK 

  • Kortavgift 0 SEK

Fraktfritt vid köp över 900 SEK (Gäller från 2020-01-01)

4. betalning

alt 1. KORTBETALNING – SMIDIGT OCH SÄKERT

Dina pengar dras direkt från ditt konto. Igor Sport förbehåller sig rätten att kontrollera kortets giltighet och att köpesumman finns tillgänglig för debitering. Igor Sport förbehåller sig också rätten att neka köp. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift.

Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning. Så här går det till:

1. Välj Kortbetalning som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till DIBSs säkra betalningsserver.

2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid.

3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.

4. Köpsumman reserveras först på ditt konto.

5. När varorna skickas, dras pengarna från ditt konto och den reserverade summan överförs via DIBS till Igor Sport

DIBS som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS.

Läs mer om DIBS här.

alt 2. KLARNA FAKTURA - BETALA OM 14 DAGAR

Väljer du faktura får du den skickad till angiven e-postadress. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från det att varorna skickas från oss. Det tillkommer fakturaavgift om 29 SEK. Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Klarna AB. 

Läs mer om Klarna Faktura här

alt 3. KLARNA DELBETALNING

När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt. Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Klarna AB sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. 

 5. ÅNGERrätt

FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 6/1-2020
GÄLLER ORDER LAGD FRÅN 25/11-19

Handlar du från Igor Sport har du enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har mottagit försändelsen. Kläder och skor får provas, men ej användas. Retur- och bytesrätten gäller inte bad- eller underkläder. Alla etiketter samt förpackningar ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i den medföljande returpåsen. 

Retur

  • Vid retur kan du använda bifogad påse/returetikett mot en avgift på 59 SEK som debiteras när vi mottagit/godkänt din retur. Återbetalning sker till valt betalsätt, fakturaavgift tillkommer om du valt det som betalsätt. Igor Sport ansvarar inte för transportrisken vid returfrakt.  

BYTE

  • Vid byte behöver du som kund lägga en ny beställning och göra en retur av ditt tidigare köp. 

Retur/Byte i butik

  • Fri retur i butiken på Götgatan 90 (T-bana Skanstull). Kontakta oss innan för byten så att den tilltänkta varan/storleken finns att hämta. Viktigt att du tar med kvitto och det kontokort du betalade varan med. Har du handlat med faktura, medtag följesedel så krediterar vi fakturan i efterhand.

6. reklamation

Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. En reklamationsförfrågan skall göras inom skälig tid, dock senast inom två månader från att felet upptäckts. Kontakta kundtjänst på info@igorsport.se och uppge ordernummer samt vilken produkt som skall reklameras. Bifoga bilder samt reklamationsorsak så hjälper vi dig vidare. Vid retur utav reklamation så skall varan emballeras väl och skickas tillsammans med returetikett som erhålls från kundtjänst. Igor Sport ansvarar inte för transportrisken vid returfrakt.  

7. RESERVATIONER

Igor Sport reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida. Alla varor förblir Igor sports egendom till dess att full betalning har kommit bolaget tillhanda. Igor Sport förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Igor Sport förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

8. EJ UTHÄMTAT PAKET

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 200 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för fraktavgift, returfrakt och hantering. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och kommer att debiteras därefter. Du ansvarar för att ditt paket hämtas ut även om aviseringen uteblir.

9. UTLÄMNINGSSTÄLLE

Paketet levereras alltid till närmaste utlämningsställe om du som kund inte väljer annat i kassan. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en avisering med SMS till dig. Detta förutsatt att du uppgav ett giltigt mobilnummer vid genomgånget köp. Den visar du tillsammans med din legitimation när du hämtar ut ditt paket. Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order, då uppges de fyra sista siffrorna. Viktigt att namn och adress på beställare/hämtare är korrekt ifyllda. Vid ändring så debiteras Postnords avgift om 180 SEK.

10. LEVERANSTID

Leveranstiden är vanligtvis 1-3 arbetsdagar från dagen ditt paket skickas från oss. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post eller telefon om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundtjänst. Igor Sport tar inte ansvar för någon som helst skada som kommit till följd av att en aviserad leveranstid har överskridits. All transport sker med hjälp utav Postnord. Behöver du hjälp med att spåra ett paket når du Postnord på telefonnummer är 0771-33 33 10.

11. SÄKERHET/SÄKRA BETALNINGAR

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar på Igor Sport samarbetar vi med DIBS för inlösen av konto-/kreditkortsbetalningar samt Klarna Faktura & Konto. Säkerheten en av de viktigaste hörnpelarna i DIBS lösningar. DIBS är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till DIBS och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av Igor Sport. Observera att du måste ha målsmans tillstånd för att handla på Igor Sport om du är under 18 år.

12. PERSONUPPGIFTER (GDPR)

När du som kund handlar eller interagerar med oss kan du komma att dela med dig utav personuppgifter. Om du vill ha mer information om vilka personuppgifter vi behandlar och vad du har för rättigheter så läs igenom vår integritetspolicy, den hittar du här. Du kan även kontakta oss på integritet@igorsport.se om du har frågor rörande personuppgifter. 

Personuppgiftsansvarig:
Företagsregister: Bolagsverket
Juridiskt namn: Raketsport Gruppen i Stockholm AB
Organisationsnummer: 556548-7955
Postadress: Igor Sport, Götgatan 90, 116 42 Stockholm
E-post: integritet@igorsport.se
Telefonnummer: 08-642 71 20

13. FORCE MAJEURE

Igor Sport är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

14. FAIR USE-KLAUSUL

Som kund hos Igor Sport har du rätt till att kunna beställa varor, prova dem hemma och returnera varor som inte passar. Tyvärr så har vi upptäckt ett beteende hos vissa kunder där man systematiskt beställer varor och sedan returnerar nästan allt, vilket både är dåligt för miljön och kostsamt att hantera. Det gäller även där vi misstänker att varor har returnerats efter användning eller någon annan form utav bedrägeri. Om vi upptäcker den här typen av beteenden så förbehåller vi oss rätten att stänga av en kund och neka framtida köp, avstängningen är inte tidsbegränsad. 

En avstängning händer inte slumpmässigt och inte vid enskilda fall/tillfällen. Det är baserat på många olika faktorer i kunds beteende: antal köp, antal returer, order- och retursammansättning, försenade returer och påstått saknade varor/returer/leveranser. 

15. TVIST

Vid eventuell tvist kommer Igor Sport att följa Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och European Commission Online Dispute Resolutions (ODR) rekommendationer.

ARN
Box 174
101 23 Stockholm

Tel: 08-508 860 00

Europeiska kommissionens online-plattform (ODR) för tvistlösning. En möjlighet för dig som kund att få hjälp med att lösa en tvist.

16. BOLAGSINFORMATION

Raketsport Gruppen i Stockholm AB (Igor Sport) är registrerat med säte i Stockholm.

Företagsregister: Bolagsverket
Juridiskt namn: Raketsport Gruppen i Stockholm AB
Organisationsnummer: 556548-7955
Postadress: Igor Sport, Götgatan 90, 116 42 Stockholm
E-post: info@igorsport.se
Telefonnummer: 08-642 71 20

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
CheckFri frakt över 900 SEK
CheckFri retur i butik
Check40-70 % på kända varumärken
CheckSnabba leveranser